2024-09-10
Stegia innovationsstipendium 2024
För studerande inom elektromekanik finns nu möjligheten att ansöka om Stegias stipendium på 10 000 kr. Vi vill stödja passionerade och visionära studenter som inte bara strävar efter att förstå dagens teknik, utan också vill forma morgondagens lösningar för att möta våra energibehov på ett miljömässigt hållbart sätt.
Stipendium på 10 000 kr tilldelas innovativa studenter inom elektromekanik
Stegias stipendium är en möjlighet för studenter med en passion för elektriska och mekaniska system att fördjupa sina kunskaper och förverkliga sina karriärambitioner. Vi är dedikerade till att belöna och stödja ambitiösa och kreativa individer som strävar efter att göra betydande bidrag inom framtidens eldrivna integrerade motorer.
Vi tilldelar två studenter 10 000 kr vardera för sitt innovativa driv inom området. Våra stipendiater utses och presenteras under januari 2025.
Stegia arbetar för en smartare eldrifts-framtid
Stegia utvecklar innovativa elektromekaniska lösningar med den integrerade motorn i fokus. Vår teknologi kombinerad med mjukvara skapar smarta motorer som hjälper våra kunder att effektivisera och precisera sina processer.
Med konstruktion på huvudkontoret i Västerås och produktion i Shanghai har vi på Stegia effektiviserat eldrivna motorer inom flera olika branscher. Allt ifrån att smartare kunna styra ventilationssystem inom HVAC till att skapa motorer för dialysmaskiner inom medicinteknik och motorer i elektriska styrdämpare och fjädringskontroll inom fordonsindustrin.
Nu söker vi framtidens ingenjörer inom elektromekanik med intresse för smartare eldrift. Är du vår stipendiat?
Så utser vi 2024 års stipendiater
Stegias jury utser två stipendiater baserat på motivering och studentens driv inom elektromekanik och innovativa lösningar.
Vem kan ansöka om Stegias stipendium?
Du som är student vid ett svenskt universitet eller högskola och går en utbildning med inriktning robotik, elektronik eller annat relevant område kan ansöka om Stegias innovationsstipendium.
Vi vill höra dina tankar om morgondagens lösningar inom integrerade eldrivna motorer. Vilka utmaningar finns idag och hur kan vi bemöta dem med innovativa smarta lösningar för att möta våra energibehov på ett miljömässigt hållbart sätt?
Exempel:
- Har du skrivit eller ska skriva en uppsats inom området elektromekanik och hur det kan effektiviseras för att arbeta mer energieffektivt och hållbart?
- Har du drömmar om att skapa en mjukvara som med hjälp av AI ännu smartare kan styra integrerade motorer i en produkt?
- Har du utfört ett arbete inom dina studier där du identifierat utmaning inom en bransch där eldrivna motorer skulle kunna funktionoptimeras?
- Då kan du ansöka om Stegias stipendium. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
Hur du ansöker om Stegias stipendium
1. Presentation
Presentera kort vem du är och vad du studerar.
2. Motivering
Motivera varför du ska bli Stegias stipendiat år 2024. Berätta gärna också vad du planerar använda stipendiet till.
3. Skicka in din ansökan
Maila oss din ansökan till scholarship@stegia.se. Deadline för ansökan är 30 november 2024. Stegias stipendiater utses och presenteras under januari 2025.
Kriterier
Följande delar ska ingå i din stipendieansökan. Skicka in din ansökan senast 30 november år 2024.
Personlig information
Fullständigt namn, kontaktuppgifter (adress, telefonnummer och e-postadress) och personnummer ska tydligt framgå. Detta så att vi kan kontakta dig om du blir utsedd till Stegias stipendiat.
Utbildning
Stipendiet tilldelas studenter som går utbildning med inriktning robotik eller elektronik. Berätta kort vad och vart du studerar. Du ska också uppvisa studieintyg för VT eller HT 2024 vid ett svenskt universitet eller högskola.
Motivering
Vår jury lägger stor vikt vid motiveringen. Berätta varför du söker och varför just du ska få stipendiet. Vi vill även höra dina tankar om vilka utmaningar som finns idag och hur man kan bemöta dem med innovativa smarta lösningar för att sträva mot energieffektivitet. Har du skrivit en uppsats eller utfört ett arbete inom relevant område under dina studier? Det vill vi gärna höra mer om!
Bifoga ansökningshandlingar
Har du skrivit en uppsats eller gjort ett arbete inom området ser vi gärna att du bifogar det i din ansökan. Bifoga även ditt studieintyg för år 2024 (VT eller HT) vid ett svenskt universitet eller högskola.
Varmt välkommen med din ansökan!