student

Boende

I Jönköping finns det mesta runt hörnet. Och resten når du med välfungerande kollektivtrafik. Därför är det enkelt att bo nära – antingen i stan eller en kvart bort med buss. Men att hitta en studentbostad är inte alltid enkelt. Därför har vi gjort en liten guide.

Oavsett om du dras till pulsen i innerstan eller uppskattar grönskan i lugnare områden kan du bo en kort resa bort. Om du inte bor precis intill campus är cykeln ett bra alternativ i Jönköping. Bor du längre bort går bussarna i välplanerade mönster över hela stan.

Hur skulle du vilja bo? Är det egen lya, inackordering, korridor eller delad lägenhet det som lockar dig mest? Ibland kan det ta tid innan drömboendet blir ditt. Men oroa dig inte, med lite envishet så löser sig det mesta. Tänk på att vid terminsstart är söktrycket stort och det kan löna sig att vara kvick.

En bra början är att veta var bostäderna annonseras i just Jönköping. Här får du tips som kan hjälpa dig i ditt sökande.

En bostadsportal för studenter

På bostadsportalen studbo.se hittar du alla lediga studentbostäder som bostadsföretag med studentboenden har att erbjuda i Jönköping. Supersmidigt!

Fler tips för dig som söker bostad

  • Kolla ofta och noga på Blocket. Det dyker ofta upp boenden där och då gäller det att vara snabb.
  • Anmäl dig till hyresvärdar som erbjuder andra lägenheter än studentbostäder.
  • Våga leta bostad utanför centrala Jönköping. Du kan hitta bra bostäder med en restid till högskolan på 20 minuter.
  • Sök bostad i angränsade kommuner, till exempel Nässjö, Vaggeryd eller Forserum.
  • Annonsera i lokala tidningar såsom JönköpingsPosten och Jnytt eller på köp- och sälj-, och bostadssajter eller sociala medier.
  • Dela bostad med andra studenter. Ofta är det lättare att få tag på större lägenheter än små.
  • Studentkårens bostadssidor hittar du ytterligare information om bostäder, vad du bör känna till innan du flyttar och ett bostadsforum.