student

Om du blir sjuk eller skadar dig

Alla registrerade studenter och doktorander vid Jönköping University omfattas av en personskadeförsäkring. Här kan du läsa om ditt försäkringsskydd och annat som rör din hälsa och studiesituation.

Försäkring vid sjukdom och olycksfall

Du som studerar vid Jönköping University täcks av Kammarkollegiets personskadeförsäkring. Som student är du försäkrad under skoltid och under direkt resa till och från högskolan. Försäkringen täcker personskador genom olycksfall samt vissa fall av sjukdom genom smitta.

Det är statliga Kammarkollegiet som tillhandahåller försäkringen och du kan läsa mer om försäkringens villkor på Kammarkollegiets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du mer info och skadeanmälningsblanketten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

OBS! När du fyllt i din blankett för skadeanmälan ska den även skrivas under av Service Center på Jönköping University.

 

Student vid Yrkeshögskola

Om du är student på ett YH-program hittar du information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt skadeanmälningsblankett på Kammarkollegiets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS! När du fyllt i din blankett för skadeanmälan ska den även skrivas under av Service Center på Jönköping University-

 

EVL - Elitidrottsvänligt lärosäte

Är du en EVL-student vänligen kontakta Service Center för mer information kring din försäkring.

Ska du studera, göra praktik eller skriva din uppsats utomlands hittar du information här

Är du student med eget boende? Då behöver du ha en egen hemförsäkring.

 

Med hemförsäkring kan du få tillbaka delar av pengavärdet för att ersätta det som skadats eller förlorats. Hos de flesta försäkringsbolag erbjuds student- eller ungdomsförsäkringar. Sök efter erbjudanden där du hittar dina studentrabatter eller kontakta Service Center för mer information.

Sjukdom

Om du blir sjuk eller skadar dig och inte kan delta som vanligt i studierna ska du göra en sjukanmälan till Försäkringskassan. Sjukanmäl dig din första sjukdag. Om du studerar med studiemedel så kan du få behålla lån och bidrag från CSN under sjukdomsperioden. CSN kan också ta hänsyn till att du varit sjuk när de prövar dina studieresultat. Tänk på att om du är sjuk längre än 14 dagar så krävs det läkarintyg.

Det finns särskilda regler om du studerar på heltid och är sjukskriven på halvtid. Likaså om du blir sjuk och både studerar och arbetar.

 

Mer information hittar du via följande länkar:

 

VAB

Om du har studiestöd och inte kan studera på grund av att du tar hand om ett sjukt barn finns det möjlighet att få behålla ditt studiebidrag och studielån. Det är viktigt att du anmäler din frånvaro till CSN så snart som möjligt.

Mer information om vård av barn när du studerar med studiestöd

Om du av någon anledning har kommit efter med dina studier kan du få hjälp med studieplanering av våra studievägledare.

Hos Studenthälsan på Jönköping University kan du också få stöd och råd gällande ditt välmående och hälsa.

 

Länkar

Kontakt

För frågor och signering av din skadeanmälan, kontakta Service Center