Samverkan invånare
Vår mission är att genom forskning och utbildning om kvalitetsförbättring och förändringsledarskap, samt genom nyttiggörande av vunnen kunskap, förnya och förbättra hälsa och välfärd. Detta behöver ske i samskapande med dem vi är till för, för att lyckas. I nätverket Samverkan invånare finns personer med olika erfarenheter av hälso- och sjukvård och civilsamhälle som är vårt bollplank. De är redo att påverka forskning, projekt och undervisning utifrån sina erfarenheter.
Vår målsättning är att gruppen kan vara en resurs för flera verksamheter inom JU. Om du önskar engagera Samverkan invånare för en ansökan, ett projekt, workshop, undervisning etc som har ett samskapande perspektiv, läs mer nedan.
Medlemmarna i gruppen Samverkan invånare är kontaktpersoner gentemot sina organisationer samt formella och informella nätverk.
Nätverket Samverkan invånare består av:
Johan Steirud, Funktionsrätt Jönköping
Lars Winborg
Therese Iselius
Madeleine Haglund, Hjärnkoll Jönköping
Sven-Inge Weidby, Pensionärernas riksorganisation (PRO)
Milvi Gotthardsson, Neuro
Emma Åverling, Neuro
Lennart Malm, Neuro
Britt Johansson, Neuro
Angela Eckerby, RPG
Johanna Mattsson, Diamigo
Björn Lindström, Pensionärernas riksorganisation (PRO) - vilande hösten 2024
Sofi Fristedt, Institutet för Gerontologi
Christina Petersson, Jönköping Academy
Sofie Rotstedt, Jönköping Academy
Behöver du som forskare/lärare hjälp av nätverket Samverkan invånare?
Beskriv projektet (max 150 ord) som besvarar nedanstående frågor:
- Bakgrund till och syfte med projektet inkl hur projektet är samskapande.
- Vad ska den som tar uppdraget göra? Vilka erfarenhet efterfrågas? Hur mycket tid förväntas det ta?
- Vem frågar?
- Ersättning, om inte varför?
Maila uppdraget till Sofie Rotstedt
Återkoppling
I slutet av varje termin träffas gruppen för att reflektera över gjorda insatser. Vi önskar att alla som beställt uppdrag av nätverket under aktuell termin är med på denna avstämning för att berätta om vad som hänt i projektet efter gruppens insats.
Därför är jag med i Samverkan invånare
Några röster från deltagare i nätverket:
- Jag vill påverka framtidens vård och omsorg genom min erfarenhet av ohälsa och mitt brinnande intresse av förbättringsarbete.
- Hälsohögskolan har auktoritet när det kommer till hur vården ska funka. Viktigt att de får ta del av invånarnas/patienternas tankar.
- Jag är med i Samverkan invånare för det är ett intressant ämne och lärande om utvecklingen inom hälso- och sjukvården. Kan kanske bidra med något till utvecklingen av samverkan.
- Jag har på de få gånger jag varit med, sett det stora värdet i just denna samverkan mellan forskningen och oss med egna livserfarenheter. Utan denna gruppen riskerar forskningen att inte få den viktiga vinkeln från personer med egna erfarenheter – för att just kunna förbättra.
- Det är en spännande värld man får en inblick i och med min erfarenhet och funktionshinder kan jag också få bidra med något litet som kan ge stor betydelse.
- Mitt engagemang för vård och samhälle bottnar i att jag blev kroniskt sjuk vid 32 års ålder och jag möter andra i min situation i mitt jobb på Neuroförbundet.
- Jag vill dela med mig av mina erfarenheter till andra med annan bakgrund.