Nyheter
-
Presentation av JA:s forskning
Nätverket Samverkan invånare önskade få en större inblick i de forskningsprojekt som just nu pågår på JA, varpå vi i början av november arrangerade en träff med några av våra forskare.
-
Releaseparty - ny bok om ledarskapsutveckling
Sofia Kjellström, forskare på JA har skrivit en bok om ledarskapsutveckling - individuell och kollektiv utveckling. Välkommen på releaseparty på Hälsohögskolan (Ga441) den 5 nov från kl. 14.30.
-
God forskning i vården – tillsammans med patienten
Kungl. Vetenskapsakademiens kommitté för hälsofrågor, Svenska Läkaresällskapet och Vetenskapsrådet har gemensamt initierat ett arbete med syfte att ta fram förslag på hur hälso- och sjukvården på ett mer strukturerat sätt kan använda forskning för att utveckla den egna verksamheten.
-
En kris är också en möjlighet
I podcasten ”Obruten mark” möter vi Joakim Netz i ett samtal om hur kriser påverkar samhället vi lever i.
-
Framtidens digitala vård: Forskning och perspektiv på 1177 direkt
Jönköping Academy (JA) bedriver forskning kring digitaliseringsprocesser inom vården.
-
Så får äldre döva sina rättigheter tillgodosedda
I podcasten ”Obruten mark” möter vi Åsa Gustavsson, projektledare från Jönköpings Läns Döva och Teckenspråkigas förbund och Sofi Fristedt, docent vid Hälsohögskolan i ett samtal om dövas rättigheter.
-
Klinisk forskning
Dagen har temat " Ökad klinisk forskning med lägre trösklar – Forskningsstöd och samverkan inom Sydöstra sjukvårdsregionen (SÖSR) med fokus på den kliniska forskarens behov".
-
Besök av välrenommerade forskare
JA har ett stort internationellt nätverk, och i slutet av augusti fick vi besök av flera välrenommerade forskare från USA och Kanada i anslutning till Katherine Stevensons disputation den 23 augusti.
-
Varför behöver företag gå med vinst?
I podcasten ”Obruten mark” möter vi Duncan Levinsohn, lektor vid Jönköping International Business School, som fördjupat sig i samhällsentreprenörskap och hållbart företagande.
-
Välkommen till Katherine Stevensons disputation
Som sjukgymnast och förbättringsspecialist såg kanadensaren Katherine Stevenson utmaningar i vårdens frontlinje. Hon flyttade till Sverige för att studera kvalitetsförbättring och ledarskap i en region och i en akademi som hade dessa områden som sina hörnstenar.
Foto: Johan Werner Avby