Du som är student på en distanskurs eller en utlokaliserad utbildning vid Jönköping University kan ta del av bibliotekets service anpassad för dig. Du kan komma åt elektroniskt material på bibliotekets webbplats och loggar då in med ditt JU-konto.

Vill du låna tryckta böcker kan du få dem hemskickade. Då behöver du ansöka om att bli distanslåntagare.

Kontakt

Eva Evertsson

interlib@ju.se

036-10 10 16

Anngerd Thorell Johansson

interlib@ju.se

036-10 10 31

Använd bibliotekets elektroniska material

Primo är bibliotekets söktjänst. Du hittar den på vår startsida. Där hittar du allt som biblioteket har tillgång till, exempelvis elektroniska tidskriftsartiklar. När du har hittat elektroniskt material du vill komma åt, klickar du på någon av länkarna som tillhör materialet. Du blir då ombedd att logga in med ditt JU-konto. 

Låna tryckta böcker

Är du bosatt utanför riktnummerområdet 036 och registrerad som distansstudent eller läser en utlokaliserad utbildning vid JU kan du få tryckta böcker skickade till din hemadress. Du behöver först ansöka om att bli distanslåntagare hos oss: 

För att beställa söker du först fram boken i Primo. Klicka på titeln och välj Logga in. Nu kan du klicka på Reservera. Boken skickas kostnadsfritt hem till dig.

Du ansvarar själv för retur (inklusive porto) till biblioteket. Skicka boken så att den senast är tillbaka på återlämningsdatumet. Distansstudenter har fyra extra dagars lånetid för postgången, vilka är inräknade i lånetiden. Boken skickas till:

Högskolebiblioteket
Box 1001
551 11 Jönköping

OBS! Böcker i kursbokssamlingen har kortare lånetid och skickas inte hem. 

Omlån

Böckerna lånas om automatiskt om ingen står i kö. Det går även att förnya lån på Mina sidor. Är det kö på böckerna kan du inte låna om dem. 

Se dina lån

Logga in på Mina sidor för att se dina lån och reservationer.

Ändra adress

Din adress hämtas automatiskt från Ladok. Har du bytt adress? Ändra dina uppgifter i Ladok.

Artikelkopior ur bibliotekets samlingar

Du som är distansstudent eller läser en utlokaliserad utbildning vid Jönköping University kan beställa artikelkopior ur bibliotekets tryckta tidskrifter. Kopiorna skickas kostnadsfritt hem till dig. Biblioteket får bara skicka artikelkopior om du bor i Sverige. 

Fjärrlån för distansstudenter

Litteratur som inte finns på Högskolebiblioteket i Jönköping kan du beställa som fjärrlån från andra bibliotek i Sverige utan avgift.

Leveranstiden för ett fjärrlån varierar, men är normalt omkring en vecka. Lånetid och övriga villkor bestäms av det utlånande biblioteket.

Vi skickar fjärrinlånat material till din hemadress. Med lånet följer ett mottagningsbevis och du bekräftar via e-post att du mottagit boken. Du ansvarar själv för returen till Högskolebiblioteket. Artikelkopior får du behålla.